Cancelada la FESTA MAJOR 2020

Des de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles volem donar suport a l’Ajuntament en la decisió que dimecres va prendre la Junta de Govern de Treball i que ens van comunicar des de la  Regidoria de Cultura, el dimarts, mitjançant una reunió telemàtica per les implicacions que ens suposava a totes les entitats culturals.

Pots consultar el comunicat de l'Ajuntament en aquest enllaç.

Entenem que les famílies més vulnerables, els autònoms i les empreses de Cubelles que s’han vist directament afectats per la crisi sanitària han de ser la prioritat i necessiten resposta i ajuda immediata per poder garantir la seva sostenibilitat.

A la reunió amb la regidoria se’ns va comunicar la cancel·lació de tots els actes culturals i festes populars com la Festa Major Petita, la Mostra de Pallassos, la Trobada de Gegants, la Festa Major i la Verema, entre d’altres, amb la intenció de destinar el pressupost a aquestes ajudes.

En el seu moment, ja vam assumir la cancel·lació de la Setmana Cultural, però manteníem l’esperança de poder mantenir la Festa Major, si la normativa del desconfinament ho permetia, cosa que intuïm complicada. No obstant, esperem poder realitzar algun acte més endavant, abans de finalitzar l’any. Amb aquesta intenció, i sempre que les circumstàncies ho permetin, treballarem amb totes les entitats que s’hi vulguin afegir.

A més a més, ens sumem a l’exigència de l’Ajuntament, a que es doti els municipis de més eines per combatre els efectes de la pandèmia mitjançant la  flexibilització de les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària, i l’anul·lació de les mesures que encara resten de la LRSAL, la coneguda com a llei Montoro, i que limiten la seva autonomia local.  

Les famílies vulnerables, els autònoms, els comerços i les empreses de Cubelles són la prioritat, i per això reiterem el nostre suport en aquests moments d’emergència social. Creiem que és una decisió que s’ha de prendre per coherència, responsabilitat i solidaritat. Però la cultura també és important, per ser el que ens uneix, pel seu caràcter pedagògic i poder democratitzador i, sobretot, per tota la gent que hi treballa i que també són part perjudicada i que de moment pocs han tingut en compte. És per aquest motiu que esperem que es reprengui l’activitat normal el més aviat possible.

Desitgem que aquesta crisi sanitària acabi aviat. Mentrestant, quedeu-vos a casa, seguiu les indicacions de les autoritats corresponents i cuideu-vos. Ens trobarem a la tornada.

Cubelles, 17 d’abril de 2020